POLITIKA PRIVATNOSTI

ZA USLUGE charge&GO 

Ova politika privatnosti ima za cilj pružanje bolje usluge svima koji žele da znaju kako se njihove informacije za ličnu identifikaciju (PII) koriste onlajn. Lični podaci (PII), u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije, su sve informacije koje se mogu koristiti samostalno ili sa drugim informacijama za identifikovanje, kontaktiranje ili lociranje jedne osobe ili za identifikaciju pojedinca u kontekstu. Molimo Vas da pažljivo pročitate našu politiku privatnosti kako biste razumeli na koji način prikupljamo, koristimo, štitimo ili na drugi način rukujemo Vašim ličnim identifikacionim informacijama u skladu sa našim veb-sajtom.

Koje lične podatke prikupljamo od ljudi koji posećuju naš veb-sajt ili koriste našu aplikaciju?

Prilikom naručivanja ili registracije na našem veb-sajtu, po potrebi, od Vas će se možda tražiti da unesete svoje ime i prezime, imejl adresu, grad/mesto prebivališta, broj mobilnog telefona, podatke sa platne kartice, JMBG ili druge podatke koje ste uneli da pomognu boljem korisničkom iskustvu i za ličnu identifikaciju.

Lokacija

približna lokacija (putem mreže)

precizna lokacija (putem GPS i mreže)

Telefon

status i identitet telefona

Fotografije/Mediji/Datoteke

sadržaj Vaše USB memorije

modifikuje i briše sadržaje sa Vaše USB memorije

Datoteka

sadržaj Vaše USB memorije

modifikuje i briše sadržaje sa Vaše USB memorije

ID uređaja & informacije o pozivu

status i identitet telefona

Ostalo

vidi pristupe Internet mreži

pun pristup mreži

sprečava da uređaj pređe u režim mirovanja

Kada prikupljamo informacije?

Informacije prikupljamo od Vas kada napravite porudžbinu ili unesete informacije na našem veb-sajtu. Aplikacija prikuplja ove podatke sve vreme tokom njene upotrebe. Korišćenjem aplikacije korisnik nam dozvoljava da pristupimo i koristimo informacije koje su neophodne za rad aplikacije na telefonu.

Kako koristimo Vaše podatke?

Informacije koje prikupimo od Vas možemo da koristimo kada se registrujete, obavite kupovinu, prijavite se za naš njuzleter, popunite anketu ili odgovorite na promotivnu ponudu, pretražujete naš veb-sajt ili koristite druge funkcije veb-sajta na sledeće načine:

  • Da bismo Vam obezbedili bolju uslugu u skladu sa Vašim zahtevima upućenim korisničkom centru
  • Da bismo brzo obradili Vaše transakcije
  • Da bismo sprečili nezakonitu ili neprimerenu upotrebu nečijeg identiteta ili naših usluga
  • Da bi se osigurala kreditna sposobnost pojedinačnog korisnika

Podatke kojima se pristupa putem aplikacije ne koristimo nigde drugde niti se ti podaci čuvaju nakon upotrebe, osim mesta, vremena početka i završetka sesije punjenja električnih vozila.

Kako štitimo Vaše podatke?

Budući da se podaci nigde ne prikupljaju, nema potrebe da pružamo zaštitu za druge podatke osim za gore pomenute podatke koji se čuvaju u našoj evidenciji punjenja.

Naš veb-sajt se redovno proverava radi otkrivanja mogućih bezbednosnih rizika i uobičajenih opasnosti kako bi Vaša poseta našem veb-sajtu bila što sigurnija.

Redovno proveravamo sistem radi detektovanja malvera.

Vaši lični podaci se nalaze iza zaštićenih mreža i može im pristupiti samo ograničen broj osoba koji imaju posebna prava pristupa takvim sistemima i od kojih se zahteva da čuvaju poverljivost podataka. Pored toga sve osetljive informacije (poput broja kreditne kartice) koje unosite šifruju se putem tehnologije Secure Socket Layer (SSL).

Sprovodimo niz bezbednosnih mera kada korisnik uputi zahtev kako bismo zaštitili Vaše lične podatke.

Radi Vaše udobnosti možemo sačuvati podatke o Vašoj kreditnoj kartici sve dok koristite naše usluge i zbog garancije u trajanju od 180 dana kako bismo lakše obradili Vaše buduće zahteve i automatizovali proces naplate.

Da li koristimo kolačiće?

Da. Kolačići su male tekstualne datoteke koje sajt ili pružalac usluge prebacuje na Vaš uređaj preko Vašeg internet pretraživača (ako mu to dozvolite) kako bi omogućio sistemima sajta ili pružaoca usluge da prepozna Vaš pretraživač i sačuva određene informacije. Na primer, koristimo kolačiće koji nam pomažu da zapamtimo i obradimo stavke u Vašoj korpi. Takođe se koriste za pomoć u razumevanju Vaših uobičajenih izbora na osnovu prethodnih ili trenutnih aktivnosti na veb-sajtu, što nam omogućava da Vam pružimo bolju uslugu. Takođe koristimo kolačiće da bi nam pomogli da prikupimo objedinjene podatke o prometu na veb-sajtu i interakciji na sajtu kako bismo ubuduće mogli da korisnicima ponudimo bolje iskustvo i opcije na sajtu.

Kolačiće koristimo da:

Omogućimo čuvanje i obradu stavki u korpi.

  • Prikupimo objedinjene podatke o prometu na veb-sajtu i interakcijama na sajtu kako bismo ubuduće mogli da ponudimo bolje iskustvo i opcije na sajtu. Takođe možemo koristiti pouzdane usluge trećih lica koja u naše ime prate ove informacije.

Možete odabrati da Vas računar upozori svaki put kada se šalje kolačić ili možete isključiti sve kolačiće. To radite u podešavanjima Vašeg pretraživača. Budući da se pretraživači razlikuje, potražite u meniju Vašeg pretraživača Pomoć da biste saznali tačan način izmene kolačića.

Ako korisnici onemoguće kolačiće u svom pretraživaču:

Ako isključite kolačiće, neke funkcije koje omogućavaju efikasnije korišćenje sajta, možda neće biti u potpunosti dostupne.

Otkrivanje informacija trećim licima

Da li informacije koje prikupljamo otkrivamo trećim licima?

Možemo prodati, razmeniti ili na neki drugi način dostaviti trećim licima Vaše ime, broj telefona, podatke o lokaciji i JMBG u skladu sa zakonom Republike Srbije kako bismo razvili naš korisnički servis  i mrežu usluga. Iz podataka koje prenosimo uvek  odstranjujemo one informacije koji bi mogle da upute na određenu osobu.

Linkovi trećih lica

Povremeno, po našem nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvode ili usluge nezavisnih proizvođača na našem veb-sajtu. Ovi veb-sajtovi trećih lica imaju zasebne i nezavisne politike privatnosti. Stoga nemamo nikakvu odgovornost ni obavezu za sadržaj i aktivnosti ovih povezanih veb-sajtova. Bez obzira na to, mi težimo zaštiti integriteta našeg sajta i rado prihvatamo bilo kakve povratne informacije o ovim veb-sajtovima.

Gugl

Guglovi zahtevi za oglašavanje mogu da se svedu na Guglove politiku oglašavanja. Postavljeni su kako bi korisnicima pružili pozitivno iskustvo.

https://support.google.com/adwordspolicy/answer/1316548?hl=en

Nismo omogućili Google AdSense na našem sajtu, ali to možemo učiniti u budućnosti

Čuvamo Vašu imejl adresu da bismo:

  • Obradili porudžbine i poslali informacije i izmene koje se odnose na porudžbine.
  • Poslali dodatne informacije u vezi sa Vašim odabranim proizvodom i/ili uslugom
  • Uključili Vašu imejl adresu na našu mejling listu ili nastavili da da šaljemo imejlova našim klijentima nakon što se prvobitna transakcija obavljena.

U skladu sa zakonom obavezujemo se na sledeće:

Da ne koristimo lažne ili obmanjujuće naslova imajla ili imejl adrese.

Da predstavimo poruku kao reklamu na prepoznatljiv način.

Da uključimo stvarnu adresu sedišta naše kompanije ili sajta.

Da proveravamo usklađenost marketinških poruka trećih lica ukoliko se one koriste.

Da u kratkom roku obradimo zahteve za odjavljivanje sa mejling liste.

Da korisnicima omogućimo da se odjave putem linka u dnu svakog imejla.

Ako u bilo kom trenutku želite da se odjavite sa mejling liste, možete nam poslati imejl na: podrska@chargego.rs i mi ćemo Vas odmah ukloniti iz CELOKUPNE prepiske.

Kako stupiti u kontakt

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi sa ovom politikom privatnosti, možete nas kontaktirati koristeći dole navedene informacije.

MT-KOMEX D.O.O. OPIS DATOTEKE O KORISNIKU

(Zakon o zaštiti podataka o ličnosti („Službeni glasnik RS“, broj. 87/2018, član 23)

  1. Kontrolor

MT-KOMEX D.O.O. (“MT-KOMEX”) Oslobodjenja 22b

11090 Beograd, Srbija

tel. +381 11 77 04 566

imejl: podrska@chargego.rs

  1. Lice odgovorno za pitanja u vezi sa datotekom

Miloš Kostić, generalni direktor

tel. +381 11 77 04 566

imejl: milos.kostic@mt-komex-co.rs

  1. Naziv datoteke

Datoteka o korisniku

  1. Svrha obrade ličnih podataka

Lični podaci korisnika mogu se obrađivati u sledeće svrhe:

  • za identifikaciju korisnika
  • za korisničku uslugu, kontaktiranje i održavanje odnosa sa korisnicima
  • za fakturisanje i naplatu duga
  • za uvođenje i razvoj usluga punjenja i drugih usluga koje pruža charge&GO
  • za praćenje korišćenja usluge punjenja
  • za direktni marketing, istraživanje javnog mnjenja i istraživanje tržišta kao i za druge opravdane svrhe

  1. Sadržaj datoteke

Informacije o kupcu koje se beleže u datoteci podataka su sledeće:

ime i prezime korisnika

adresa, broj mobilnog telefona i imejl adresa

detalji ugovora

broj kreditne kartice

korisničko ime

  1. Standardni izvor podataka

Podaci vezani za korisnika koji se beleže u datoteci se uobičajeno dobijaju od korisnika prilikom registracije.

  1. Standardno otkrivanje podataka i prenos podataka unutar ili izvan EU ili EEA

MT-KOMEX može otkriti informacije o korisniku pomenute u tački 5 svojim podizvođačima i partnerima, s tim da delove i obim otkrivenih informacija su definisani onim što je neophodno za pružanje usluga i proizvoda iz ponude MT-KOMEX-a (kao što je pružanje usluge punjenja, isporuke, usluge plaćanja, naplata duga, itd.). MT-KOMEX ne otkriva lične podatke korisnika u svrhe direktnog marketinga.

Lični podaci sačuvani u datoteci ne prenose se izvan EU ili EEA.

  1. Principi u skladu sa kojima je datoteka zaštićena

8.1. Fizička arhiva

Ne postoji fizička arhiva.

8.2. Podaci zabeleženi u elektronskoj formi

Samo one osobe koje zbog svog položaja ili posla imaju pravo da obrađuju lične podatke korisnika su ovlašćene da koriste sistem koji sadrži podatke koji se odnose na korisnike. Podaci se nalaze na serveru u zaključanom prostoru i pristup tom prostoru je ograničen. Svaka osoba koja obrađuje lične podatke ima svoje korisničko ime i lozinku za sistem.

  1. Prava korisnika na podacima

9.1. Pravo pristupa i ispravke

Korisnik ima pravo pristupa svim podacima koji se odnose na njega/nju a koji su zabeleženi u datoteci. Upit koji je u vezi sa pravom pristupa moraju biti u pisanoj formi, potpisani i dostavljeni na adresu navedenu u tački 2. Ukoliko podaci u datoteci sadrže greške ili su nepotpuni, korisnik može podneti zahtev za ispravku licu odgovornom za pitanja koja se odnose na datoteku, navedenu u tački 2. Korisnik takođe može sam da ispravi i ažurira svoje podatke na stranici svog profila.

9.2. Pravo na zabranu obrade

Korisnik ima pravo da zabrani MT-KOMEX-u obradu svojih podataka za potrebe direktnog marketinga, istraživanje tržišta i ispitivanje javnog mnjenja. Što se tiče zabrane i ispravke, korisnik može kontaktirati kontrolora imejlom ili slanjem pisma na adresu navedenu u tački 1 ili kontaktirati lice odgovorno za pitanja u vezi sa datotekom iz tačke 2.