Podrška / Česta pitanja

Imate pitanje? Pronađite odgovor na ovoj stranici

Kako da napunite vozilo

Pretražite našu bazu najčešćih pitanja i odgovora ili nam se obratite za pomoć

Uputstvo

Pomoć

Kako da se registrujem?

Drago nam je da ste nam se pridružili! Možete da se registrujete kao korisnik platforme charge&GO ovde tako što ćete nam pružiti osnovne informacije o sebi. Prvo odaberite vašu državu a zatim popunite obrazac. Sad ste spremni!

 

U kom roku stiže RFID kartica?

Ako ste naručili RFID karticu, biće vam isporučena preko kurirske službe na adresu koju ste naveli u vašem korisničkom nalogu. Štampa i isporuka kartica obavlja se na nedeljnoj bazi tako da bi kartice u svakom slučaju trebalo da stignu u roku od 2 nedelje od naručivanja.

Dok čekate da dobijete vaše RFID kartice, možete koristiti mobilnu aplikaciju da biste napunili svoje vozilo. Poslali smo vam podatke za pristup nakon što ste se registrovali. Kad dobijete RFID kartice, možete ih odmah koristiti jer su već povezane sa vašim korisničkim nalogom.

Izveštaj o izvršenom plaćanju naći ćete u Pregledu naloga kad se prijavite na vaš korisnički portal.

Kako da otkažem nalog?

Žao nam je što nas napuštate.

Da biste otkazali nalog, potrebno je da uklonite platnu karticu sa vašeg naloga kako biste zaustavili automatsko zaduživanje. Nalog vam ostaje na raspolaganju sve dok ne potrošite kredit nakon čega će biti ugašen.
Ukoliko želite da odmah otkažete nalog, molim vas da kontaktirate naš tim na podrska@chargego.rs

Kako da promenim platnu karticu na nalogu?

Možete da promenite podatke za plaćanje na korisničkom portalu. Kad se prijavite, otvorite odeljak Informacije o nalogu.

Ako ste već uneli podatke o platnoj kartici na vaš nalog, morate prvo obrisati postojeću karticu pre nego što dodate novu karticu. Pritisnite dugme „Uklonite platnu karticu“ i potvrdite komandu. Čim kartica bude uklonjena sa vašeg naloga pojaviće se dugme „Dodajte platnu karticu“. Nakon toga bićete usmereni na portal za plaćanje da biste bezbedno dodali vašu karticu.

Ako niste uneli platnu karticu na vaš nalog, dugme „Dodajte platnu karticu“ će se odmah prikazati. Bićete usmereni na portal za plaćanje da biste bezbedno dodali vašu karticu.

Kako da dodam sredstva na moj pripejd nalog?

Stanje na vašeg nalogu se automatski dopunjuje kada preostali iznos bude manji od 1.000 RSD. Kada započnete sesiju punjenja sa stanjem na nalogu manjim od 1.000 RSD, dopuna u visini od  3.000 RSD prebacuje se sa vaše platne kartice na vaš korisnički nalog. Imajte u vidu da je neophodno da na vašem nalogu mora da bude unesena važeća platna kartica kako bi dopuna stanja mogla da se obavi.

Možete i sami da prebacite sredstva na vaš nalog pomoću korisničkog portala. Prijavite se na korisnički portal pomoću pristupnih podataka i na glavnoj stranici ćete videti dugme za dodavanje sredstava. Možete odabrati iznos i izvršiti prenos sredstava sa vaše platne kartice na vaš nalog.

Koja je razlika između AC i DC struje?

AC i DC su skraćenice koje se odnose na vrste struje. AC (Alternating Current) je oznaka za naizmeničnu struju dok je DC (Direct Current) oznaka za jednosmernu. Baterije, uključujući i one u električnim vozilima, čuvaju DC struju.

Čemu služe različiti priključci?

Šuko se koristi za male aparate i predstavlja odgovarajuće rešenje za povremeno punjenje električnih vozila. Ne preporučuje se duža upotreba šuka priključka. Punjenje sa šuko priključkom odlikuje veoma mala snaga.

Tip2 predstavlja evropski standard punjenja i kao takav, najčešći je priključak u Evropskoj uniji. On se koristi za AC punjenje, uobičajeno u situacijama kada je vaše vozilo parkirano tokom nekoliko sati u tržnim centrima, na radnim mestima i stambenim kompleksima. Punjenje sa priključkom Tip2 ima veću snagu od punjenja na klasičnu utičnicu u zidu, ali izlazna snaga zavisi od mogućnosti punjenja vašeg vozila.

CCS je evropski standard za brzo punjenje. Priključak CCS daje snagu kroz jednosmernu struju (DC) što znači da je snaga punjenja značajno veća. CCS priključci se uglavnom mogu naći duž autoputa gde se vodi računa o tome da pauze radi punjenja budu što kraće da ne bi ometale nastavak putovanja.

CHAdeMO je japanski standard za brzo punjenje. Brzi punjači su mahom opremljeni priključcima CHAdeMO i CCS kako bi se omogućila što veća kompatibilnost.

Šta je RFID kartica i čemu služi?

RFID (radio frequency identification) predstavlja tehnologiju koja se može koristiti da se identifikujete na mestima za punjenje električnih vozila. Jedinstvena RFID kartica je povezana sa vašim nalogom i na punjačkom mestu ona vam omogućava da započnete ili zaustavite punjenje bez korišćenja mobilne aplikacije ili veb platforme. U sistemu charge&GO korisnik može koristiti jednu RFID karticu.

Kako mogu da dobijem RFID karticu?

Prijavite se na korisnički portal i odaberite „Naruči RFID karticu“ u odeljku Informacije o nalogu.

Kako da punim vozilo bez registrovanja?

Ukoliko vam je potrebno da samo jednokratno napunite svoje električno vozilo i ne želite da se registrujete na platformu charge&GO, možete da koristite mogućnost jednokratnog plaćanja pomoću platne kartice da biste započeli punjenje. Dovoljno je da pristupite odabranom punjaču u našoj mreži i da otvorite stranicu punjenje.chargego.rs Upišite ID broj punjača ili skenirajte QR kod i pratite uputstva na vašem ekranu.

Molim vas da imate u vidu da u okviru opcije jednokratnog plaćanja cene punjenja mogu da se razlikuju od one koju imaju registrovani korisnici, a mogući su i dodatni troškovi.

Da li sam bezbedan?

Mi se trudimo da obezbedimo pouzdanu i bezbednu uslugu, a sistem upravljanja bezbednošću informacija na platformi charge&GO poseduje ISO27001 sertifikat. Neprestano unapređujemo sistem i vodimo računa o tome da definisanim procesom upravljanja rizikom bude osigurana naša bezbednost. Obaveza vlasnika je da se posveti rešavanju uočenih rizika.

Više informacija o bezbednosti možete pronaći ovde.

Kako se vrši obrada mojih uplata?

Podaci o svim vašim plaćanjima čuvaju se na serverima odobrenog PSR provajdera za plaćanja Payment Highway. Charge&GO neće moći da vidi vaše poverljive informacije već samo anonimne tokene za obradu plaćanja.

Da li punjenje sa charge&GO uključuje i troškove parkinga?

Nažalost, ne. Trenutno usluge punjenja sa charge&GO ne uključuju troškove parkinga, osim ukoliko nije posebno naznačeno. Korisnici moraju da vode računa o obavezi plaćanja parkinga na datoj lokaciji prema cenovniku lokalnog parking servisa.

Šta mi omogućava aplikacija charge&GO?

Pomoću aplikacije charge&GO možete da započnete i zaustavite sesiju punjenja, pratite proces punjenja koje je u toku, pregledate vreme i mesto prethodnih sesija punjenja, kao i da upravljate vašim nalogom. Aplikaciju neprestano poboljšavamo i nove mogućnosti se često dodaju da biste imali odličnu uslugu tokom punjenja vašeg električnog vozila! Stoga ne zaboravite da omogućite automatsko ažuriranje kako biste obezbedili da aplikacija radi u najnovijoj verziji koja je dostupna.

Aplikaciju charge&GO za iOS možete preuzeti sa App Store a za Android sa Play Store.

Kako funkcioniše pripejd nalog?

Korisnički nalog na platformi Charge&GO u pripejd opciji podrazumeva da se tokom registracije početna naknada u iznosu od 3.000 RSD dodaje sa vaše platne kartice na vaš korisnički nalog. Trošak za svaku sesiju punjenja se oduzima od ovog iznosa na vašem nalogu, što znači nikakva zasebna plaćanja neće biti izvršena sa vaše platne kartica za pojedinačne sesije punjenja.

Kadgod stanje na vašeg nalogu padne ispod 1.000 RSD, dopuna u visini od 3.000 RSD uplaćuje se sa vaše platne kartice na vaš nalog. Zahvaljujuči ovome ne morate pratiti stanje na vašem nalogu a uvek ćete imati dovoljno sredstava za punjenje vašeg vozila.

Ukoliko želite da ukinete automatsko zaduživanje vaše kartice, možete to učiniti u bilo kom trenutku tako što ćete ukloniti platnu karticu sa vašeg naloga. Nove uplate neće biti izvršene, stoga imajte u vidu da usled nedovoljno sredstava na vašem nalogu možete biti sprečeni da punite svoje vozilo kad vam bude potrebno.

Kome mogu da uputim predlog za poboljšanje usluga na platformi charge&GO?

Da li imate neku sjajnu ideju ili predlog kako da poboljšamo usluge u sistemu charge&GO? Molimo vas da popunite obrazac na našem sajtu.

Sve ideje i predlozi, upućeni na ovaj način, biće prosleđeni nadležnom sektoru u našoj kompaniji gde će biti uzeti u obzir tokom razvoja usluga.

Biće nam drago da čujemo šta imate da nam kažete!

Gde mogu da vidim pregled o obavljenim sesijama punjenja?

Pregled o obavljenim sesijama punjenja možete pronaći u mobilnoj aplikaciji kad otvorite meni Istorija na vašem profilu.

Ako nemate aplikaciju na telefonu, možete takođe da pregledate sesije punjenja na korisničkom portalu. Prijavite se na korisnički portal sa istim pristupnim podacima koje koristite za prijavu na aplikaciju charge&GO.

Da li mogu da koristim punjače na stanicama u inostranstvu?

Usluge punjenja na platformi charge&GO mogu da se koriste širom sveta. Jednostavno priključite vozilo i započnite punjenje. Mi nudimo svoje usluge u brojnim zemljama i vi možete da koristite bilo koji punjač koji pronađete preko naše mobilne aplikacije za Android i iOS ili preko web platforme.

Šta se događa kad je moj auto napunjen, ali je i dalje povezan sa punjačem i blokira drugima pristup?

Kad je baterija u vozilu puna, dotok struje se automatski zaustavlja da bi se sprečio rizik od oštećenja baterije u vašem vozilu.

Molimo vas da obratite pažnju na to da, u zavisnosti od cenovnog modela za određeni punjač, postoji mogućnost dodatnih troškova po minuti ili satu. Ova informacija je prikazana na ekranu pre nego što započnete sesiju punjenja.

Da li mi je potrebna RFID kartica da bih punio vozilo?

Ne, nije vam potrebna. Na svim punjačkim mestima možete takođe puniti vozilo pomoću mobilne aplikacije. Ona vam omogućava i da vidite status punjača, informacije o vašoj sesiji punjenja i mnogo drugih podataka.

Šta predstavlja minimalna mesečna naknada od 120 RSD?

Za usluge punjenja preko platforme charge&GO naplaćuje se minimalna mesečna naknada od 120 RSD koja se odbija od iznosa na vašem korisničkom nalogu na početku svakog meseca. U slučaju da troškovi punjenja premašuju 120 RSD, mesečna naknada neće biti naplaćena.

Šta znači zahtev za potvrdu imejl adrese?

Nakon registracije, svi korisnici dobijaju zahtev da potvrde imejl adrese koje su prijavili da bi verifikovali svoj nalog. Servis Charge&GO automatski šalje link na vašu imejl adresu a vi morate da otvorite link da biste nastavili postupak verifikacije. Korisnici moraju ovo da obave u roku od sedam (7) dana ili će sistem charge&GO automatski blokirati nalog. Da biste ga odblokirali, morate da se obratite našem korisničkom centru slanjem imejla na podrska@chargego.rs.

Molim vas da imate u vidu da sistem charge&GO ne podržava pretraživače Internet Explorer i Edge što može prouzrokovati probleme.

Kako da dodam moje RFID kartice na nalog?

Možete da dodate vaše RFID kartice na vaš korisnički nalog tako što ćete da se prijavite na vaš nalog pomoću mobilne aplikacije ili preko korisničkog portala.

  • Kad se prijavite na mobilnu aplikaciju, otvorite Profil i kliknite na „Kartice za punjenje“, zatim na veliki znak plus i pratite uputstva.
  • Ako želite da dodate RFID kartice preko korisničkom portala samo se prijavite i idite na „Izmenite informacija na nalogu“, kliknite na „Podaci o RFID kartici“ u gornjem delu i dodajte vašu RFID karticu.

Kada treba da pozovem korisnički centar?

Preporučujemo vam da pozovete dežurnu liniju u korisničkom centru samo u slučaju da imate problem sa punjenjem na licu mesta. Na ovaj način se možemo pružiti korisnicima neophodnu pomoć bez čekanja kako bi mogli da nesmetano nastave putovanje.

U svim ostalim slučajevima, pišite nam putem obrasca na stranici Kontakt ili na imejl podrska@chargego.rs.

Hitna pomoć na punjačkom mestu

Kad vam je neophodna pomoć na samom punjačkom mestu, molimo vas da prvo proverite da li se odgovor na vaše pitanje nalazi u odeljcima Uputstvo i Pomoć. Ukoliko tu ne pronađete rešenje, slobodno se obratite korisničkom centru (informacije u nastavku).

Ovo su uobičajena i efikasna rešenja za najčešće probleme:

  • Ne možete da započnete punjenje? – Ukoliko ste sigurni u to da imate prava da koristite punjač i da su vaši podaci za plaćanje ispravni, proverite kako je kabl priključen ili sačekajte malo pa ponovo pokušajte da započnete punjenje budući da to uglavnom otklanja problem. Ponavljanjem ovog postupka omogućava se uspostavljanje nove veze između punjača i naše platforme.
  • Ne možete da zaustavite punjenje? – Kao i u prethodnom slučaju, najbolje bi bilo da ponovite postupak. Pokušajte da zaustavite punjenje i pomoću RFID kartice i putem aplikacije. Sačekajte malo kako bi se punjač ponovo povezao sa našom platformom.
  • Ne možete da isključite kabl? – Trebalo bi da uvek možete da isključite kabl. U zavisnosti od modela vozila, postoji dugme ili ručica za otvaranje utičnice. Takođe, naizmeničnim pritiskom za otključavanje i zaključavanje centralne brave na vozilu možete osloboditi kabl. Ovim se ujedno oslobađa kabl sa utičnice punjača. Ako je kabl vaš a i dalje ne možete da ga isključite sa punjača, molimo vas da se obratite našem korisničkom centru.

Korisnički centar za vozače električnih vozila:

Radnim danima od 8 do 16h

+381 11 715 85 99

+ 381 66 803 1 700

podrska@chargego.rs

Zašto se moj automobil puni sporije od maksimalne brzine?

Tokom punjenja, električno vozilo i punjač su u stalnoj međusobnoj komunikaciji koja se odnosi na to koliko energije može biti isporučeno. Brzina punjenja zavisi od mnogih faktora i u brojnim slučajevima ne može se postići da maksimalna snaga punjača bude konstantna.

Sledeće stvari utiču na snagu punjenja:

  • Stanje baterije
  • Ugrađeni konvertor napona u vozilu
  • Stanje električne mreže
  • Balansiranje opterećenja na punjačkom mestu
  • Temperatura

Šta da radim ako je kabl zaglavljen?

U retkim slučajevima kabl za punjenje može da se zaglavi u utičnici punjača. To se može dogoditi zbog kvara punjača ili prekida veze. Ako se to dogodi, nemojte paničiti i prvo pokušajte da zaustavite sesiju punjenja putem mobilne aplikacije, RFID kartice ili veb stranice za jednokratno plaćanje. Ako ovo ne pomogne, pokušajte ponovo da isključite i priključite kabl na vozilo. Pažljivo pokušajte da izvadite kabl iz utičnice; neki proizođači punjača imaju prilično uske utičnice na svojim uređajima.

Ako nijedno od gore navedenih rešenja ne pomogne, kontaktirajte našu korisničku podršku i mi ćemo preuzeti stvar u ruke.

Neki automobil je blokirao stanicu za punjenje. Gde mogu to da prijavim?

Stanice za punjenje su rezervisane za punjenje električnih vozila, a korišćenje stanice za punjenje kao parking mesta je zabranjeno. Molimo vas da kontaktirate lokalni Parking servis zbog pogrešno parkiranog vozila. Lokalni Parking servis ima uputstva kako da postupi u toj situaciji.

Ne mogu da započnem sesiju punjenja. Šta da radim?

Postoji nekoliko razloga zašto ne možete da započnete sesiju punjenja. Uzmite u obzir ovo pre nego što prijavite problem korisničkom centru ili kontakt obrasca:

Proverite da li je kabl pravilno priključen na stanicu za punjenje i vozilo. Ponekad problem može biti rešen ako ponovo priključite kabl.

Ako koristite RFID karticu, pokušajte ponovo da se autorizujete na stanici za punjenje.

Ako koristite mobilnu aplikaciju, pokušajte da zatvorite aplikaciju i da ponovo pokrenete sesiju punjenja.

Proverite stanje na vašem korisničkom nalogu putem korisničkog portala.

Neki punjači su samo za privatnu upotrebu i potrebno je posebno odobrenje vlasnika mesta za punjenje. Ako mislite da bi trebalo da imate pristup punjaču, kontaktirajte vlasnika ili upravnika stanice. Punjač često pripada kompaniji ili vlasniku objekta na kome je instaliran.

Neki punjači mogu biti privremeno nedostupni i potreban im je servis. Pokušajte ponovo kasnije kada punjač bude u funkciji.

Punjač (npr. displej) je pokvaren. Gde mogu ovo da prijavim?

Ako primetite da je punjač pokvaren tako da bi na bilo koji način da ugrozi druge ljude, molimo vas da kontaktirate naš korisnički centar putem telefona ili popunjavanjem obrasca. Pokušajte da budete veoma precizni kada izveštavate o problemu i naš korisnički centar će obavestiti osobe zadužene za održavanje punjača.

Zaboravio/zaboravila sam lozinku

Ne brinite – u bilo kom trenutku možete da resetujete lozinku na ekranu za prijavljivanje na aplikaciju. Nakon popunjavanja imejl adrese, biće vam poslata uputstva za resetovanje lozinke. Ako imejl ne stigne u roku od nekoliko minuta, proverite folder sa neželjenom poštom.

Ako dođe do problema sa resetovanjem lozinke, kontaktirajte našu korisničku podršku.

Molimo vas da imate u vidu da naša aplikacija ne podržava pretraživače Internet Eksplorer i Edž i otvaranje aplikacije u ovim pretraživačima može izazvati probleme.

Gde mogu da vidim cenu punjenja?

Aktuelne informacije o cenama punjačkih mesta su uvek dostupne putem mobilne aplikacije charge&GO. Cena prikazana u trenutku pokretanja punjenja koristiće se za sesiju punjenja, pa iako se cena promeni tokom sesije punjenja, primenjuje se cena koju vidite.

Imajte na umu da se cene mogu razlikovati ako koristite opciju jednokratnog plaćanja. Cene su uvek prikazane pre nego što započnete sesiju punjenja.

Naručivanje RFID kartice

Možete naručiti RFID karticu prilikom registracije ili kasnije putem korisničkog portala. Ako ste novi korisnik, samo označite „Želim da naručim RFID karticu” pri registraciji i ona će biti naručena kada se otvori nalog.

Ako već imate nalog, idite na Korisnički Portal i u donjem desnom uglu ćete videti dugme za naručivanje RFID kartica. Još jednom proverite adresu, kliknite na porudžbinu i ona će biti prosleđena našem timu. Obratite pažnju da možete naručiti samo jedan dodatni komplet RFlD kartica, tako da nije moguće izvršiti više porudžbina.

Za dostavu RFID kartica potrebno je do 2 nedelje, u zavisnosti od vremena kada ste ih naručili. RFID kartice će biti isporučene kurirskom službom na adresu koju ste naveli.

Ne mogu da pronađem punjač prema koordinatama u aplikaciji

Ako ne možete da pronađete punjač prema koordinatama u aplikaciji, kontaktirajte naš korisnički centar putem telefona ili popunjavanjem kontakt obrasca. Koordinate punjača mogu biti pogrešne ili je punjač namenjen samo za privatnu upotrebu.

Greška na mreži pri odabiru punjača

Ako naiđete na znak o mogućoj grešci na mreži  prilikom odabira punjača, verovatno je reč o punjačkom mestu čiji je status nedavno promenjen iz javnog u privatno. Aplikacija često ažurira podatke, ali može da se desi da u keš memoriji uređaja ostanu stare informacije o lokaciji.

Ako se greška na mreži i dalje javlja, kontaktirajte nas.

Lokacija mesta za punjenje je pogrešna

Ako pronađete stanicu koja je netačno označena na mapi, možete to prijaviti našoj podršci bilo putem aplikacije ili putem kontakt obrasca.

Zašto se cena punjenja razlikuje na pojedinim lokacijama?

U mrežu punjača charge&GO ulazi veliki broj vlasnika punjačkih mesta koji rade nezavisno. To znači samostalno određuju cene punjenja za svako punjačko mesto.

Postoji li mogućnost punjenja bez otvaranja pripejd naloga?

Da – možete koristiti sva charge&GO javna mesta za punjenje kao jednokratni korisnik i platiti direktno svojom platnom karticom.

Postoje dva načina punjenja sa jednokratnim plaćanjem. Možete direktno da odete na našu veb stranicu na adresi: punjenje.chargego.rs i pronađite stanicu za punjenje pomoću identifikacionog broja punjača sa nalepnice. Nakon izbora stanice za punjenje, tražiće vam da date podatke o vašoj platnoj kartici, nakon čega će započeti postupak punjenja. Imajte na umu da za zaustavljanje sesije punjenja, morate koristiti isti uređaj koji je korišćen za pokretanje sesije.

Jednokratnom plaćanju možete pristupitu i putem charge&GO mobilne aplikacije. Ako niste prijavljeni, odabir stanice za punjenje omogućiće vam da započnete punjenje pomoću jednokratnog plaćanja. Tražiće vam da date podatke o vašoj platnoj kartici nakon čega će započeti sesija punjenja.

Kako da se prijavim na aplikaciju?

Na aplikaciju se možete prijaviti nakon registracije putem lozinke za prijavljivanje koja vam je poslata. Ako nakon registracije niste dobili lozinku za prijavljivanje ili ste je zaboravili, u bilo kom trenutku možete resetovati lozinku na ekranu za prijavljivanje.

Kako da stupite u kontakt

Možete se obratiti našoj podršci za pomoć na više načina. Dežurna linija vam stoji na raspolaganju u slučaju hitnih pitanja vezanih za punjenje na licu mesta.

Korisnički centar za vozače električnih vozila:

Radnim danima od 8 do 16h

+381 11 715 85 99

+ 381 66 803 1 700

podrska@chargego.rs

Potrebna mi je potvrda o uplati. Kako mogu da je dobijem?

Sve potvrde o uplatama sa vaše platne kartice se šalju imejlom odmah nakon uplate. Takođe se u bilo kom trenutku možete prijaviti na korisnički portal da biste štampali potvrdu. Kliknite “Pregled troškova” i odaberite godinu iz menija na vrhu ekrana. Odaberite period po vašem izboru i kliknite Štampa potvrde. Možete je odštampati ili sačuvati kao PDF fajl.

Ne mogu da potvrdim svoju imejl adresu. Šta da radim?

Odmah nakon registracije, system charge&GO vam šalje link za verifikaciju imejl adrese. Ponekad imejl provajder automatski filtrira imejlove i oni se mogu naći u pogrešnom folderu bez očiglednog razloga. Molimo vas proverite folder sa neželjenom poštom. Ukoliko imate link za verifikaciju, ali taj link ne funkcioniše, otvorite taj link u drugom internet pretraživaču. Naša aplikacija ne podržava pretraživače Internet Eksplorer i Edž i otvaranje aplikacije u ovim pretraživačima može izazvati probleme. Ako ništa od gore navedenog ne uspe, ne brinite, možemo vam poslati novi link ako kontaktirate našu korisničku podršku.

Previše mi je naplaćeno. Kako mogu da dobijem povraćaj novca?

Moguće je, ali vrlo retko, da se pogrešno izračuna cena sesije punjenja. Ovo se obično desi zbog netačnih podataka primljenih sa mesta za punjenje zbog neispravosti uređaja.

Ako do toga dođe i pogrešno vam je naplaćeno, kontaktirajte charge&GO podršku ili putem aplikacije ili putem kontakt obrasca, a naš tim će vam pomoći u ispravljanju podataka o sesiji punjenja.

Gde mogu da nađem aplikaciju charge&GO?

Aplikaciju charge&GO za iOS i Android možete naći u njihovim prodavnicama aplikacija.

charge&GO aplikacija za iOS u APP prodavnici

charge&GO aplikacija za Android u Play prodavnici

Kako da napunim svoj automobil?

Punjenje vašeg automobila je lako.

Priključite kabl na automobil i stanicu za punjenje.

Autorizujte se putem charge&GO mobilne aplikacije, RFID kartice ili jednokratnog plaćanja.

Kada započne sesija punjenja, mi preuzimamo zadatak da vaše vozilo bude spremno za polazak.

Sesiju punjenja možete zaustaviti putem mobilne aplikacije, RFID kartice ili onlajn panela za jednokratno plaćanje. Upotrebite istu opciju koja je korišćena za početak sesije.

Zašto račun u aplikaciji prikazuje 0 minuta i 0 € nakon sesije punjenja u romingu?

U zavisnosti od konfiguracije i podešavanja punjača, dešava se da je za ažuriranje podataka sa pojedinih stanica u romingu može da potraje i do 15 minuta. Budite strpljivi i sačekajte da aplikacija ažurira informacije. Takođe, informacije o sesijama punjenja se uvek mogu naći na korisničkom portalu nakon punjenja.